< 17-07-2017 - 13:01

Zack-søn vinder det hollandske dressurmesterskab

Blue Hors Zack-sønnen Glock’s Zonik har i weekenden vundet det hollandske seniormesterskab i dressur i en alder af kun 9 år

Den hollandske dressurrytter Edward Gal har netop vundet sin niende titel som hollandsk mester i dressur, og det skete denne gang med den blot 9-årige dansk varmblods-hingst Glock’s Zonik, der med avlslinjen Blue Hors Zack - Blue Hors Romanov - Blue Hors Don Schufro er en stærkt repræsentant for Blue Hors’ hingstekollektion.

 

Efter en sejr i Grand Prix Kür med 82,525% søndag blev det til sejr i det hollandske seniormesterskab i dressur, hvilket er første gang en danskavlet hest vinder det hollandske mesterskab. Hans rytter Edward Gal udtaler:

 

– Zonik er kun ni år gammel, men gør det virkelig godt. Dette var kun hans fjerde Grand Prix og hans anden kür, så jeg er virkelig tilfreds med ham. Det er vigtigt, at vi tager os tiden til at udvikle ham, for han er virkelig en special hest. Jeg vil tro, at han om et år eller måske to har udviklet sig til en Grand Prix-hest i international topklasse. For hvert stævne forbedrer han sig, og det styrker mit håb for fremtiden.

 

Glock har langsigtede planer med hingsten, og derfor er det i samråd med den hollandske landstræner Rien van der Schaft besluttet, at Zonik ikke skal gå EM i Göteborg i næste måned.

 

Glock's Zonik er tidligere 3-års præmiehingst i Dansk Varmblod og vinder af DRF's dressurchampionat for 4-års heste, inden han blev solgt til Glock Performance Horse Center i Østrig, som er sponsor for bl.a. Edward Gal.
 
Se resultatet i Grand Prix Kür HER.

LÆS FLERE NYHEDER <