< 28-08-2017 - 17:51

Blue Hors-hingstenes indflydelse på eliteskuet

Alle tre dressurbetonede guldmedaljehopper har flere Blue Hors-hingste i deres stamtavler. Det blev i det hele taget en kollektion af medaljehopper, hvor Blue Hors-hingste sætte et stærkt præg

Titlen Årets Dressurbetonede Hoppe 2017 tilfaldt Skovens Tzarina e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro, der er opdrættet af Kirsten Bjerregaard og Jens Lund Pedersen. Denne yderst betagende sportsmodel af en dressurhoppe er halvsøster til hingsten Skovens Rafael (e. Blue Hors Romanov), der er regerende nordisk mester i dressur. Dommerne beskrev denne hoppe som en meget funktionel og velrejst, ædel hoppe med flotte kropspartier og en kraftfuld og rummelig og  trav samt en helt prima galop med kæmpe store galopspring med super tretakt. Hoppen blev tildelt flere 10-taller, bl.a. for type, sadelleje og galop.

 

Der var også guldmedalje til Mogens Pedersens De Niro-datter Straight Horse De Milla, der er trukket på en helsøster til hingsten Zonik, som er efter Blue Hors Zack/ Blue Hors Romanov/ Blue Hors Don Schufro!

 

Der var også opdrættermedalje i guld til Queenparks Wendy (opdr. Kurt Gosmer), der er efter hingsten Sezuan (e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro) og med Blue Hors Soprano som morfar.

 

Endvidere stod Blue Hors Zack som far til hele tre sølvmedaljehopper, nemlig Ziva Enshøj (opdr. Klaus Fogh), Mazai Pilekær (opdr. Anne Mette Rossen og Lars Langendorff) og ML’s Zeline (opdr. Lars Mainz og Karina Laustsen). Blue Hors Zack er også far til to hopper, der blev tildelt opdrættermedalje i bronze, nemlig Picota (opdr. Niels Linnet og Joan Mathisen) og Zaba Vilsbæk (opdr. Lise Vilsbæk Henriksen).

 

Der var ligeledes opdrættermedalje i bronze til Svalegaards Hot Diva e. Blue Hors Hotline, der er opdrættet og ejet af Stutteri Svalegård v/ Else Marie og Jens Christian Krabbe.

 

Endvidere hos de 3-årige medaljehopper optrådte Blue Hors Zack og Blue Hors Don Schufro i afstamningen på de mange hopper efter Sezuan.

 

Hos 2-års hopperne var Blue Hors Farrell repræsenteret med sin første årgang, og to af disse gik i finalen og deltog i kampen om titlen som årets bedste. Disse to finalister var Fedora Tek e. Blue Hors Farrell/ Blue Hors Romantic (opdr. Hansenberg) og Varna Stensvang e. Blue Hors Farrell/ Blue Hors Zack (opdr. Niels Herman Schmidt).

<