ÅBENT HUS 2018

25-ÅRS JUBILÆUMS ÅBENT HUS

Vejret viste sig fra sin bedste side, og rigtig mange havde valgt at tilbringe søndagen på Blue Hors i selskab med hestefolk fra såvel hele Danmark, som Tyskland, Norge og Sverige. Gränsbo bussarna fra Sverige var fyldt til randen med over 100 glade svenskere, som siden kl 6 havde været undervejs for at nå frem til Blue Hors til tiden og de glædede sig ikke mindst til at få de nykårede og færdigkårede hingste at se.

Åbent Hus er i år samtidig markeringen af 25 års jubilæums hingstevisning og mange af avlerne har været med i alle 25 år, hvilket naturligvis er med til at understrege, at man på Blue Hors finder nogle af Europas mest eftertragtede blodlinier.

FIFTY CENT:

Fifty Cent og Allan Grøn fik lov til at åbne ballet og de fyldte tribuner tog godt imod den smukke hingst som viste sig flot frem for et begejstret publikum.

Hans første følårgang var imødeset med spænding og hvis de 2 fremmødte repæsentanter er standarden tyder meget på, at vi har noget at gæde os til.Blue Hors Fifty Cent e. Franziskus – Donnerball – Michelangelo *2014
Blue Hors Fifty Cent e. Franziskus – Donnerball – Michelangelo *2014
Hoppe. f. 20.03 e. Fifty Cent – Temptation – Daidalos. Opdr. Stutteri Harrysminde, Rask Mølle
Hoppe. f. 20.03 e. Fifty Cent – Temptation – Daidalos. Opdr. Stutteri Harrysminde, Rask Mølle
Hingst. f. 27.03 e. Fifty Cent – De Niro – Sandro Hit. Opdr. Anne Marie Hansen, Gråsten
Hingst. f. 27.03 e. Fifty Cent – De Niro – Sandro Hit. Opdr. Anne Marie Hansen, Gråsten

EMILIO

På morsiden fremviser Emilio noget af det bedste og mest præstationsstærke forædlerblod igennem fuldblodskongen Lauries Crusador XX og trakehnerhingsten Hohenstein.

Emilio er en hingst med en super indstilling og ridelighed

At der er tale om en hingst med et helt unikt potentiale hersker der ingen tvivl om. Han har ingen svagheder og vi har store forventninger til ham i såvel avl som sporten.


Blue Hors Emilio e. Escolar – Lauries Crusador XX – Hohenstein *2014
Blue Hors Emilio e. Escolar – Lauries Crusador XX – Hohenstein *2014
Hoppe. f. 9.3 e. Emilio – Weltjunge – Michellino. Opdr. Helle Søgaard, Billund
Hoppe. f. 9.3 e. Emilio – Weltjunge – Michellino. Opdr. Helle Søgaard, Billund
Hingst. f. 20.3 e. Emilio – Zack – Resident. Opdr. Andreas Gregersen, Augustenborg
Hingst. f. 20.3 e. Emilio – Zack – Resident. Opdr. Andreas Gregersen, Augustenborg

FARRELL:

Blue Hors Farrell | *11 | Fürstenball – Dacaprio – Wolkenstein II - redet af Allan Grøn.

Personlighed og toprideegenskaber.

Farrell er det perfekte billede på idealet af en hingst. At det ikke kun er hans ydre der præger hans afkom vidner de mange resultater med flere kårede sønner. Farrell er en stempelhingst med enorm gennemslagskraft.

Blue Hors Farrell e. Fürstenball – Dacaprio – Wolkenstein II *2011
Blue Hors Farrell e. Fürstenball – Dacaprio – Wolkenstein II *2011

STUTTERI ASK

Herefter var det tid for springhingstene fra Stutteri Ask.
Den 3-årige præmiehingst Casado Ask Internationalt top afstamning, med legendariske Casall Ask som far.

Casado Ask er ud af en af landets bedste hoppestammer. Morfar Corrado I var en hingst med stor personlighed og enorm kapacitet, Han har vundet Grand Prix i Leeuwarden i 1993, var nummer 2 i Nations Cup ved La Baule. I 1994 vandt Corrado I World Cup kvalifikationen i Dortmund, det tyske mesterskab En hingst med springkapacitet helt i særklasse.

Under Bettina fra Stutteri Ask gav hingsten en forsmag på sin store formåen, der også har affødt forventninger til en international springkarriere.

Action Man Ask, ligeledes en præmiehingst, blev vist under Maria. I 2017 blev han præmiehingst i 3-års holdet og kåret med 9 i helhed. Ved Materialeprøven imponerede han igen dommerne og fik bl.a. 9 for ridelighed og kapacitet af testrytteren


ZACKEREY

Blue Hors Zackerey e. Blue Hors Zack – Sandro Hit – Solos Carex *2014
Blue Hors Zackerey e. Blue Hors Zack – Sandro Hit – Solos Carex *2014

Den sidste af de færdigkårede 4-års hingste blev kyndigt vist under rytter af Daniel.

Zackerey e. Blue Hors Zack/Sandro Hit/Solos Carex, er trukket på en af tidens mest markante hoppestammer - Zackerey har netop modtaget den sjældne uddelte opdrættermedalje i guld.

Zackerey er med sit 10-tal for type det tættetste man kommer på hingsteidealet og der hersker ingen tvivl om, at der her er tale om en hingst med kvaliteter i verdensklasse.

De 2 afkom der blev vist frem demonstrerer med al tydelighed, at Zackerey netop er en beskeler af kæmpe format. Han præger virkelig sit afkom positivt og han spåes en stor fremtid som stempelhingst. Hingsteføllet er netop indkøbt til Blue Hors, og kan dermed følges de kommende år.

Daniel har redet mange heste gennem sin karriere, men aldrig har han haft en hest som Zackerey, der besidder et drive og et temperament som er helt udover det sædvanlige.

SE VIDEO MED ESBEN, HVOR HAN FORTÆLLER OM HVILKE HOPPER ZACKEREY PASSER PÅ.

Hoppe  f. 5.3. e. Zackerey – De Noir – Lancier. Opdr. Monica Hansen, Nordborg
Hoppe f. 5.3. e. Zackerey – De Noir – Lancier. Opdr. Monica Hansen, Nordborg
Hoppe. f. 21.3. e. Zackerey – Don Romantic – National Zenith xx. Opdr. Susanne Albæk Andersen, Rønnede
Hoppe. f. 21.3. e. Zackerey – Don Romantic – National Zenith xx. Opdr. Susanne Albæk Andersen, Rønnede

LONDONER:

Blue Hors Londoner e. Londontime – Danone I – Sandro Hit *2015
Blue Hors Londoner e. Londontime – Danone I – Sandro Hit *2015

Blue Hors Londoner e. Londontime – Danone I – Sandro Hit - redet af Allan Grøn.

nykåret præmiehingst fra Herning med flotte kommentarer fra dommerne:

En betydelig hingst, der har noget format at videregive kommenterede dommerne og fortsatte "den har en smidig overlinje og et langt muskuløst kryds. En hingst med en god motor og særdeles god, rummelig og taktfast i trav og galop med god op ad bakke tendens.."

Esben har store forventninger til Londoner og mener at han i ham har fundet en beskeler der fra naturens hånd er udstyret med hele pakken.

INTERVIEW MED ESBEN:

Hvilke hopper passer Londoner på?

Se Interview med Esben, hvor han fortæller om hvodan vi kan forvente at Londoner præger sit afkom.

VIDEO

ROCKEFELLER

Blue Hors Rockefeller e. Rohdiamant - Grundstein II - Akzent II *2005
Blue Hors Rockefeller e. Rohdiamant - Grundstein II - Akzent II *2005

Martin mønstrede rutineret Rockefeller og trods det at Rockefeller ikke har kunnet udfordres ridemæssigt grundet et brækket hovben, hersker der ingen tvivl om hans kvaliteter som avlshingst.

Rockefellers sublime type og eksteriør understøttes af en fremragende præstationsafstamning, der borger for avlssikkerhed og stærke konkurrenceegenskaber.

Rockefeller e. Rohdiamant - Grundstein II -Akzent II tæller i afstamningen fem kårede helbrødre.
Han er selv helbror til Blue Hors Romanov og Rubin Royal.

VENEZIANO

Blue Hors Veneziano e. Vivaldi – Donnerhall – Pik Bube I *2008
Blue Hors Veneziano e. Vivaldi – Donnerhall – Pik Bube I *2008

Dernæst præsenterede Daniel Bachmann hingsten Blue Hors Veneziano e. Vivaldi/ Donnerhall/ Pik Bube I, der er avlet her på stutteriet.

Blue Hors Veneziano er inde i en rivende udvikling, hvor ekvipagen tager 7 mile skridt. Senest vandt han Intermediaire I i Herning.

Veneziano er en af de unge hingste, der under Daniels kyndige uddannelse har vist et ualmindeligt flair for at lære de sværeste øvelser og har et potentiale til snart at være klar til en stor international karriere.

25- ÅRS JUBILÆUMSKONKURRENCE:

Vi har igennem 25 år haft en stor skare af meget dedikerede og loyale avlere, som gennem deres avl og engagement har været med til at hæve standarden på hele den danske avl. Filosofien bag Blue Hors har i alle årene været en grundtanke om at bidrage og dele, Derfor synes vi at en ultimativ måde at anerkende netop det store arbejde, der ligger ude hos de danske avlere, ville være at udlodde det ypperste indenfor dansk avl.

Fabrice er 1-års hoppe f. 15.05.2017
BH Zalabaster og Fabergé e. Bretton Woods x Donnerhall – Pik Bube I – Unkenruf

Mor: Fabergé e. Bretton Woods er Statspræmieret og udtaget til Brillantring ved Oldenborg forbundets Eliteskue i Rastede i 2015.

Bedstemor: Fabina e. Donnerhall er statspræmieret og blev i 2003 udnævnt til året hoppe ved oldenborg forbundets eliteskue i Rastede. Hun aflagde den bedste rideprøve blandt 240 afprøvede hopper. Hun er mor til de kårede hingste Tailormade Red Rebel og Blue Hors Veneziano samt fire statspræmiehopper, hvoraf Femina e. Blue Hors Romanov var reservesiger i Rastede i 2009. Desuden er hun helsøster til Blue Hors Don Schufro.

TILLYKKE til den heldige vinder: Rikke Overgård

Trøstepræmie i form af 3 gavekort til Blue Hors Care på 2000 kr blev vundet af yderligere 3 heldige, der var mødt op til Åbent Hus - Lene - Henriette og Martha.

AVLER PRÆMIERING

Der blev uddelt præmier for bla vinderne af Blue Hors dressur championat, Vinderne i dressur 4-års Opdrætter af Weihegold, guld og sølv medaljehopper, kårede hingste og ikke mindst præmiehingste.

ZEPTER:

Blue Hors Zepter e. Wolkentanz II x Silvio *2008
Blue Hors Zepter e. Wolkentanz II x Silvio *2008

Zack er ikke under sadel til dette års Åbent Hus, da han i morgen drager til Paris, hvor han kommende weekend skal deltage i finalen til World Cup.

Listen over kårede sønner og medaljehopper er alenlang og på samme liste finder man også Blue Hors Zepter e. Wolkentanz II x Silvio, som er Daniels nyeste Grand Prix hest.

Daniel og Zepter har netop fået en 3. plads ved internationalt CDI4* stævne i Dortmund, hvor pengepræmier på over 40.000 euro havde lokket hele dressureliten til. Meget tyder på, at han kommer til at gå i sin fars fodspor og en fin repræsentant for hvad hans far står for som beskeler.

FAVORIT ASK

Publikum fik ved selvsyn en forsmag på, hvorfor Favorit ASK er at finde i top 10 på springindekset. Han er elite hingst og var Årets Hingst i Dansk Varmblod sidste år. I dag blev han redet af Maria fra stutteri ASK.

Far til championatsvinderen Fendi ASK og adskillige succesfulde afkom.

Favorit Ask er 13 år gammel og ekstremt velspringende; en egenskab som bare bliver mere og mere iøjnefaldende. Som avlsmatador har han både national og international bevågenhed.
Favorit Ask blev fløjhingst ved kåringen og bestod 35-dages testen med 901,5 points. Han har flere resultater i sporten, men det er i avlen, at hingsten har slået igennem som far til en perlerække velspringende afkom. Han er far til flere fløjhingste og 8 kårede sønner. Favorit Ask er efter Diamant de Semmily/Darco og bærer dermed de fornemmeste internationale blodlinjer. Favorit Ask er kåret i Dansk Varmblod, Svensk Varmblod, Oldenburg og Oldenburg-International og Hannover.

Maria rider hingsten i dag, da Søren er til stævne i Belgien.

Frontier Ask
Frontier Ask

Kanango Ask

ÅRETS AVLER

Læs alt om ÅRETS AVLER

ST. SCHUFRO

Blue Hors St. Schufro | *11 | St. Moritz Junior – BH Don Schufro – Atatuerk
Blue Hors St. Schufro | *11 | St. Moritz Junior – BH Don Schufro – Atatuerk

At St. Schufro er en både samarbejdsvillig og ridelig hingst fik Allan på fornemste vis demonstreret.
Publikum fik i Herning virkelig set at denne smukke hingst kan andet end blot være en pryd for øjet og i dag fik han ligeledes salen til at klappe taktfast, da Allen med hatten i hånden og St. Schufro helt let på tøjlen red mod udgangen.

Han har en en rummelig galop med en dejlig op ad bakke tendens og en trav med stor albuefrihed - en komplet gangartskomet, som helt sikkert har en lovende karriere foran sig.

En sort perle, der med helt ekstraorinære gangarter er en verdensstjerne i svøb.

DON OLYMBRIO

Man fristes næsten til at sige, at her kommer en herre, som ikke kræver yderligere introduktion. At Don Olymbrio trods sin unge alder er nået meget længere end man havde turde håbe på, står klart efter hans seneste flotte resultater.

I Herning slog Don Olymbrio sit navn fast som kommende dressurstjerne da han opnåede en flot anden plads i international Grand Prix. Han drager om 14 dage mod Hagen, hvor han med Daniel i sadlen skal deltage i endnu et internatinalt stævne.

Don Olymbrio e. Jazz- Olympic Ferro - Sultan kommer ud af en af Hollands stærkeste hoppestammer (familie 145), lige som bl.a. den kårede Rubinstein-søn OO Seven og Voice e. De Niro, som med Edward Gal har flere sejre og placeringer i Grand Prix.

HINGSTEKATALOG.DK

På vores mobilvenlige version af hingstekataloget kan du se MEGET mere om de enkelte hingste.

Her finder du:

✔ Video
✔ Interview
✔ Afkom
✔ Link til afstamning

........... og meget meget mere