BLUE HORS DON OLYMBRIO

DVE 1078 | MØRK FUKS | F. 2008 | 168 CM

  • Elitehingst i Dansk Varmblod i en alder af kun 9 år.
  • International Grand Prix debut i 2017.
  • Præger sit afkom hvad angår bevægelse og indstilling.
  • De bedste hollandske hingste i direkte linje.

Don Olymbrio blev i efteråret 2016 udnævnt til elitehingst i Dansk Varmlod i en alder af kun 9 år. Både i avl og sport leverer han konstant fornemme resultater. Sportsligt fik han i 2017 bevist, at han er en stjerne i svøb. Efter sin første Grand Prix-start til landsstævnet i Esbjerg fik han sin internationale debut ved CDI-stævnet i forbindelse med hingstekåringen i Herning. Derefter deltog han i Hagen med flere flotte placeringer, inden Danmarksmesterskabet på Broholm, hvor det blev til en flot 4. plads. Forårets fornemme resultater gav derefter en plads på landsholdet i Aachen, hvor holdet endte på en 4. plads. Avlsmæssigt blev det udover præmiehingsten i Herning, Orion, også til en kåret søn ved hannoveranerkåringen i Verden samt to udtagne sønner ved forbesigtigelsen til Herning 2017.

Han viser talent for de svære øvelser, hvilket han ikke har fra fremmede – både hans far Jazz og morfar Ferro har konkurreret på højeste plan og har begge repræsenteret Holland ved bl.a. VM i dressur. Jazz har i flere år ført an på WBFSH’s rangliste over dressurhingste og ligger i 2017 som nr. 5. Jazz er vel nok den mest indflydelsesrige hingst i den hollandske avl de sidste 25-30 år. Han er far til et stort antal kårede sønner og højtpræmierede hopper, men antallet af konkurrenceheste i sporten er enestående, og dermed er han særdeles værdifuld for ridehesteavlen.

Morfaderen Ferro var selv OL-sølvvinder for hold i 2000 med Coby van Baalen i sadlen og står desuden bag sin helt egen hingstelinje i Holland, bl.a. med sønnerne Rousseau, Metall, Rhodium og Special D. Ferro er, lige som Jazz, far til et stort antal dressurheste der går i sporten. Fælles for hans afkom er evnen til at samle sig, hvilket er en meget vigtig egenskab for en dressurhest.

Don Olymbrio kommer ud af en af Hollands stærkeste hoppestammer (familie 145), lige som bl.a. den kårede Rubinstein-søn OO Seven og Voice e. De Niro, som med Edward Gal har flere sejre og placeringer i Grand Prix. Parret vandt bl.a. World Cup-kvalifikationen i Odense i 2015. Desuden er Grand Prix-hestene Celiton, Kadans og Olympic Barbria, der med Tineke Bartels vandt sølv for hold ved OL i Atlanta i 1996, ud af samme stamme. Tipoldemoderen Ezabria vandt det hollandske mesterskab som 3-års.

Avler: Jan Lamers, Holland

Don Olymbrio er kåret i Dansk Varmblod, Oldenburg, Hannover og KWPN.

1. rate: 3.000 DKK + moms 2. rate: 6.000 DKK + moms

JAZZ Cocktail Purioso Furioso II
Alinda
Ulissa Le Val Blanc XX
Paula
Charmante Ulster Nimmerdor
Lucky
Warmante Amor
Parmante
Olymbria FERRO Ulft Le Mexico
Pia
Brenda Farn
Upianne
Kilbria SULTAN Marinier
Nireina
Ezabria DORUTO
Ilbria