BLUE HORS DON OLYMBRIO

DVH 1078 | MØRK FUKS | F. 2008 | 168 CM

  • Debuterede i Grand Prix med en 3. plads og en sejr i Grand Prix Special i januar 2017
  • I 2016 flere sejre og placeringer i Prix St. Georges og Intermediaire I ved CDI-stævner.
  • Far til præmiehingsten Orion i Herning 2017.
  • En hingst med kæmpe potentiale i både avl og sport.
  • De bedste hollandske hingste i direkte linje.

Blue Hors Don Olymbrio har endnu engang vist sit store potentiale både i avl og sport! I 2016 blev det til internationale sejre og placeringer i Hagen, Odense og til Blue Hors Dressurfestival! Han har i januar 2017 debuteret i Grand Prix og Grand Prix Special ved landsstævnet i Esbjerg med over 70%, endda med en sejr i Grand Prix Special til følge. Af første årgang er ud over flere kårede hingste, nu også fem afkom kvalificeret til UHCH i Herning 2017.

Han viser især talent for de svære øvelser, men det har han jo heller ikke fra fremmede – både hans far Jazz og morfar Ferro har begge konkurreret på højeste plan og har begge repræsenteret Holland ved bl.a. VM i dressur. Jazz har i flere år ført an på WBFSH’s rangliste over dressurhingste og ligger i 2015 som nr. 3. Jazz er vel nok den mest indflydelsesrige hingst i den hollandske avl de sidste 25-30 år. Han er far til et stort antal kårede sønner og højtpræmierede hopper, men antallet af konkurrenceheste i sporten er enestående, og dermed er han særdeles værdifuld for ridehesteavlen. Morfaderen Ferro ligger som nr. 8 på WBFSH’s rangliste i 2015.

Ferro var selv OL-sølvvinder for hold i 2000 med Coby van Baalen i sadlen, og står desuden bag sin helt egen hingstelinje i Holland, bl.a. med sønnerne Rousseau, Metall, Rhodium og Special D. Ferro er, lige som Jazz, far til et stort antal dressurheste der går i sporten. Fælles for hans afkom er evnen til at samle sig, hvilket er en meget vigtig egenskab for en dressurhest.
Don Olymbrio kommer ud af en af Hollands stærkeste hoppestammer (familie 145), lige som bl.a. den kårede Rubinstein-søn OO Seven og Voice e. De Niro, som med Edward Gal har flere sejre og placeringer i Grand Prix. Parret vandt bl.a. World Cup-kvalifikationen i Odense i 2015. Desuden er Grand Prix-hestene Celiton, Kadans og Olympic Babria, der med Tineke Bartels vandt sølv for hold ved OL i Atlanta i 1996, ud af samme stamme. Tipoldemoderen Ezabria vandt det hollandske mesterskab som 3-års.

Don Olymbrio er kåret i Dansk Varmblod, Oldenburg, Hannover og KWPN.
Avler: Jan Lamers, Holland

1. rate: 3.000 DKK + moms 2. rate: 6.000 DKK + moms

Jazz Cocktail Purioso Furioso II
Alinda
Ulissa Le Val Blanc XX
Paula
Charmante Ulster Nimmerdor
Lucky
Warmante Amor
Parmante
Olymbria Olympic Ferro Ulft Le Mexico
Pia
Brenda Farn
Upianne
Kilbria Sultan Marinier
Nireina
Ezabria Doruto
Ilbria

Afkom efter Blue Hors Don Olymbrio

Uno Don Olympic
Præmiehingst Herning 2015
Uno Don Olympic
Præmiehingst Herning 2015
Blue Hors Dreamline
Præmiehingst Herning 2015
Blue Hors Dreamline
Præmiehingst Herning 2015
Der Däne (L’Olymp Landlyst) Præmiehingst München 2015
Der Däne (L’Olymp Landlyst) Præmiehingst München 2015
Ironn L – 1. Reservesieger i Mecklenburg 2015
Ironn L – 1. Reservesieger i Mecklenburg 2015