BLUE HORS FIFTY CENT

DVH 1258 | MØRK FUKS | F. 2014 | 170 CM

  • Præmiehingst ved Dansk Varmblods hingstekåring 2017.
  • Aflagde en særdeles god 35-dages test.
  • En hingst med et særdeles godt eksteriør og fundament.
  • Besidder tre super gangarter og er meget ridelig.
  • Ud af en meget præstationsstærk hoppestamme.

Blue Hors Fifty Cent blev meget fortjent udnævnt til præmiehingst ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning i 2017. Et meget populært valg, hvilket også kunne mærkes på stemningen blandt publikum. Efter en travl bedækningssæson aflagde han en særdeles god 35-dages test med i alt 836 point. Med særdeles gode karakterer i gangarter og ridelighed toppede fremmedrytteren med et 9-tal i kapacitet.

Faderen Franziskus e. Fidertanz var selv Bundeschampion for 4-årige hingste i 2012. Siden har han repræsenteret Tyskland ved UVM og blev i 2016 nummer to i Nürnberger Burg Pokal-finalen med sin rytter Ingrid Klimke. I 2017 har parret haft deres debut i Grand Prix med flere sejre til følge. Franziskus er trods sin unge alder far til 16 kårede sønner.

Morfaderen Donnerball e. Donnerhall var selv nummer to til Bundeschampionatet i Tyskland som 4-års og er uddannet af Holga Finken op til Grand Prix, indtil Kristina Bröring-Sprehe overtog ham og konkurrerede med stor succes på ham. I tredje generation kommer trakehnerhingsten Michelangelo e. fuldblodshingsten Pasteur xx. Michelangelo er bl.a. far til den i Danmark så velkendte Michellino og hingsten Kennedy i trakehneravlen, samt han er halvbror til fløjhingsten Monteverdi. Ligeledes er han far til Grand Prix-hesten Just Mickey, som gik meget succesfuldt under svenske Tinne Vilhelmson Silfvén.

Fifty Cents hoppestamme har virkelig sat sit præg i Danmark. Oldemoderen, elitehoppen Guinea, er mor til 19 afkom på 19 avlsår! Bl.a. tre medaljehopper samt Galathea e. Picasso der gik S-military, Geneve e. Schwedengruss der gik international S-springning og Egelunds Ashley e. Akatschi der gik Prix St. Georges dressur. Bedstemoderen, elitehoppen Ginger, er mor til 12 afkom på 14 avlsår. Hun er mor til den kårede hingst og materialprøvevinder Gagarin e. French Kiss, samt flere afkom der går i henholdsvis Østrig og USA. Desuden er hun bedstemor til den kårede hingst Fredensdals Fountain e. Fürstenball og Grand Prix-hesten Skovlunds Gamin G./Mikaela Lindh.
Vi ser med store forventninger frem til Fifty Cents første årgang.

Sådan avler Fifty Cent - se interview med Esben >

Avler: Linda Falensteen und Martin Strande, Danmark.

Blue Hors Fifty Cent er kåret i Dansk Varmblod, Oldenburg, Hannover og Sverige.

1. rate: 3.000 DKK + moms 2. rate: 4.500 DKK + moms

FRANZISKUS Fidertanz Fidermark Florestan I
Watonga
Reine Freude Ravallo
Fruehlingssonne
Antara Alabaster Akzent II
Waleska
Desiree Rubinstein I
Grundinga
Giulia DONNERBALL Donnerhall Donnerwetter
Ninette
Calaida Alabaster
Carmen
Ginger MICHELANGELO Pasteur XX
Miami
Guinea WOERTH
Ghana