BLUE HORS ZACK

DVE 943 | BRUN | F. 2004 | 172 CM

  • Far til årets hoppe i Dansk Varmblod 2016 – Straight Horse Sezuanna.
  • Far til Zoom som blev 1. Reservesieger i Westfalen 2016.
  • Far til Sezuan – tredobbelt verdensmester for ungheste.
  • Far til over 25 kårede hingste og 34 medaljehopper.
  • Vinder af Grand Prix og Grand Prix Kür i Ankum 2016.
  • Elitehingst og Årets Hingst i Dansk Varmblod 2014.


Blue Hors Zack – en usædvanlig avlshingst.


Blue Hors Zack er en hingst af usædvanlig kvalitet og gennemslagskraft. Det har han gentagne gange bevist med et stort antal afkom, der har gjort det særdeles godt. I 2015 har hans afkom igen lavet overskrifter, ved gentagne gange at stå forrest ved kåringer eller stævner. Således blev årets 2-års hoppe i Dansk Varmblod Zack-datteren Atterupgaards Mildura, opdr. Atterupgaard, Jystrup, Midtsj.

Sezuan gentog bedriften fra 2014 og blev verdensmester i tyske Verden for 6-års dressurheste, med sin tyske rytter Dorothee Schneider. Ved samme stævne vandt Zick Flower/Allan Grøn 7-års klassen for tidligere UVM-deltagere. Dertil kommer afkom, hvor de ældste nu er 8 år gamle, der gør det særdeles godt i ”lille tur” på konkurrencebanerne. Her kan nævnes Glock’s Zonik, Blue Hors Zepter, Zick Flower m.fl.

Derforuden flere kårede hingste og præmiehingste i Tyskland ved efterårets kåringer. Tre særdeles gode gangarter og en evne til at samle sig, kombineret med en fantastisk indstilling til arbejdet, gør Zack til en hingst med en stor fremtid foran sig. Desværre kom han som 6-års ud for en slem øjenskade, hvilket har forsinket hans uddannelse en del. Ved siden af en travl beskelerkarriere, er det også blevet til sejre i Prix St. Georges og Intermediaire I, bl.a. ved det internationale stævne i Odense og ved flere landsstævner. I løbet af 2016 er det planen at debutere i Grand Prix.

Hans far Rousseau vandt materialprøven i dressur i Ermelo. I 2002 vandt han Pavo Cup i Holland, med den indtil da højeste pointsum. Af begge fremmedryttere opnåede han karakteren 10,0. Som 5-års vandt han først hingsteklassen i ’s-Hertogenbosch, hvorefter han vandt sølv ved VM for ungheste i Verden.

Zack er moderen Oronas andet føl. Det første e. Neostan (Florestan) har som 6-års vundet z-level (M-dressur) i Holland. Orona har placeringer i M og har aflagt IBOP test (hoppeafprøvning) med et særdeles godt resultat. Hun er efter Grand Prix-hingsten Broere Jazz, som, ud over at være en af Hollands mest benyttede avlshingste, også selv har gået international topsport. I 2015 ligger han på 3. pladsen på WBFSH’s rangliste over dressurhingste.

Igen i 2016 er Zack den hingst med flest sønner udtaget til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning med hele 8 sønner.

Zack er kåret i Dansk Varmblod, Svensk Varmblod, KWPN, Hannover, Oldenburg, Rheinland, Westfalen og Holsten.

Avler: B. Wilshuit, Holland

1. rate: 3.000 DKK + moms 2. rate: 12.000 DKK + moms

Rosseau Olympic Ferro Ulft Le Mexico
Pia
Brenda Farn
Upianne
Zsuzsa Roemer Pilatus
Cronella
Landy Homerus
Hester
Orona Jazz Cocktail Purioso
Ulissa
Charmante Ulster
Warmante
Karona Belisar Saros XX
Sinthia
Farona Wisconsin
VeronicaAfkom efter Blue Hors Zack

Glock’s Zonik e. Blue Hors Zack – Blue Hors Romanov – Blue Hors Don Schufro
Glock’s Zonik e. Blue Hors Zack – Blue Hors Romanov – Blue Hors Don Schufro

Sezuan
Verdensmester for ungheste
2014 og 2015

Zick Flower 

Vinder af klassen for tidligere

UVM-deltagere i Verden 2015

Blue Hors Zepter

Vinder af DV Youngster Cup

Placeret ved int. CDI-stævne