BLUE HORS ZACKEREY

DVH 1265 | MØRKEBRUN | 2014 | 171 CM

  • Præmiehingst ved Dansk Varmblods hingstekåring 2017.
  • En fantastisk unghingst uden svagheder.
  • Publikumsfavorit ved oldenburgerkåringen i Vechta 2016.
  • Ud af Danmarks mest præstationsstærke hoppestamme, der bl.a. har givet tre OL-heste.

Blue Hors Zackerey tog publikum med storm ved Oldenborg forbundets hingstekåring i Vechta i november 2016. Suveræn ved enhver fremstilling gjorde denne unghingst af sjælden kvalitet, til publikums absolutte favorit. Da Zackerey er registreret i Dansk Varmblod, kunne han ikke udtages til præmieringen, men ikke desto mindre var det ham, der sørgede for de efterfølgende overskrifter både på de sociale medier og i den skrevne presse.

Faderen Blue Hors Zack kræver ingen større præsentation. Han er igennem en årrække far til et stort antal afkom der har gjort det fantastisk ved kåringer, championater, UVM m.m. Men allermest er det glædeligt, at af de første årgange efter ham, er mange heste på stævnepladserne i de højere dressurklasser, der viser potentiale til at blive kommende Grand Prix heste!

Morfaderen Sandro Hit var selv verdensmester for 6-års dressurheste i 1999, og har siden lavet sin egen hingstelinje og er far til 186 kårede hingste. Af afkom i sporten kan Showtime FRH fremhæves. Han var med sin rytter Dorothee Schneider, på det tyske OL-guldhold ved legene i Rio - og blev i 2016 desuden tysk mester i Grand Prix Kür og var nummer to i Grand Prix Special. Sandro Hit indtager i 2016 tredjepladsen på WBFSH’s rangliste for dressurhingste.

Bedstemoderen til Zackerey, Padame e. Solos Carex er bl. a. mor til Zackman M, der skabte furore ved Süddeutsche Hengsttage i München i 2016. Han blev udnævnt til præmiehingst og blev efterfølgende solgt på auktionen som dyreste hingst for 200.000 Euro. Solos Carex e. Castro er jo ikke et ubeskrevet blad her i Danmark. Materialprøvevinder og uddannet af Morten Thomsen, inden han blev solgt til Tinne Vilhelmsson-Silvén, som havde en fantastisk karriere med ham. Det blev blandt mange højdepunkter til VM deltagelse i Jerez i 2002 og i Aachen i 2006. EM-holdbronze i Torino i 2007 og en individuel 12. plads til OL i Hong Kong i 2008. Som Avlshingst har Solos Carex bl. a. givet sønnen Scandic, der har mange GP-sejre under Patrik Kittel, men er især kendt for at have givet et stort antal fremragende hopper, der nu kan ses i afstamningerne på mange succesfulde heste.

Morstammen er vel nok den mest præstationsstærke linje vi har i Dansk Varmblod. Af kårede hingste kan nævnes Waldsohn, Tailormade Zackzu, Zacman M. Af sportsheste er der UVM-vinder i 2015 og 2016 Fiontini, UVM-sølvvinder 2015 Fiontina. Grand Prix hestene Hagels Achat, Caldron, Caprino og Cartier de to sidstnævnte begge efter Blue Hors Cavan og hele tre OL-heste: Gay ved OL 2000 i Sydney (Morten Thomsen), Dorina e. Blue Hors Don Schufro ved OL i London (Siril Heljesen) og Dublét ved OL i Rio 2016 (Kasey Perry-Glass).

Avler: Tove og Ove Møller Nørgaard

Blue Hors Zackery er kåret i Oldenburg og i Dansk Varmblod. Derudover fremstilles han i Hannover i løbet af 2017.

OBS


Blue Hors Zackerey er for sæsonen 2017 (8.4-31.7) udstationeret hos Hengsthaltung Ludvig Kathmann, Holtrup, Tyskland. Hopper til Zackerey insemineres derfor udelukkende hos Blue Hors og hos dyrlæge Johnny N. Sørensen, Karenagaarden, Olstrup.

PS: Transport af sæd afholdes af Blue Hors og vil ikke belaste hoppeejerne.

1. rate: 3.000 DKK + moms 2. rate: 4.500 DKK + moms

Blue Hors Zack Rousseau Olympic Ferro Ulft
Brenda
Zsuzsa Roemer
Landy
Orona Jazz Cocktail
Charmante
Karona Belisar
Farona
Overgaard’s Hit Me Sandro Hit Sandro Song Sandro
Antenne II
Loretta Ramino
Lassie
Padame Solos Carex Castro
Solos Larix
Pastorale Paganini XX
Luna Ålykke