BLUE HORS ZACKEREY

DVH 1265 | MØRKEBRUN | F. 2014 | 173 CM

  • Præmiehingst ved Dansk Varmblods hingstekåring i 2017.
  • En hingst hvor type, gangarter, afstamning og præstation er i top.
  • Publikumsfavorit ved oldenburgerkåringen i Vechta 2016.
  • Ud af Danmarks mest præstationsstærke hoppestamme, der bl.a. har givet tre OL-heste.

Blue Hors Zackerey var i særklasse til hingstekåringen i Herning i 2017. Han har udover sin fantastiske type også gangarter, ridelighed og indstilling til at kunne blive en absolut tophingst. Han aflagde en særdeles god 35-dages test. Hvor han især fik topkarakterer i galop og kapacitet.

Blue Hors Zackerey tog publikum med storm ved oldenburgerforbundets hingstekåring i Vechta i november 2016. Suveræn ved enhver fremstilling gjorde denne unghingst af sjælden kvalitet sig til publikums absolutte favorit. Da Zackerey er registreret i Dansk Varmblod, kunne han ikke udtages til præmieringen, men ikke desto mindre var det ham, der sørgede for de efterfølgende overskrifter både på de sociale medier og i den skrevne presse.


Faderen Blue Hors Zack kræver ingen større præsentation. Han er igennem en årrække far til et stort antal afkom der har gjort det fantastisk ved kåringer, championater, UVM m.m. Allermest er det glædeligt, at af de første årgange efter ham, er mange heste på stævnepladserne i de højere dressurklasser, der viser potentiale til at blive kommende Grand Prix-heste! Zack har jo netop i 2017 leveret topresultater på de internationale dressurbaner, med både sejre og placeringer i bl.a. World Cup-kvalifikationerne i Herning og Salzburg.

Morfaderen Sandro Hit var selv verdensmester for 6-års dressurheste i 1999, og har siden lavet sin egen hingstelinje og er far til 186 kårede hingste. Af afkom i sporten kan Showtime FRH fremhæves. Han var med sin rytter Dorothee Schneider på det tyske OL-guldhold ved legene i Rio og blev i 2016 desuden tysk mester i Grand Prix Kür og nummer to i Grand Prix Special. Sandro Hit indtager i 2017 andenpladsen på WBFSH’s rangliste for dressurhingste.

Bedstemoderen til Zackerey, Padame e. Solos Carex er bl. a. mor til Zackman M, der skabte furore ved Süddeutsche Hengsttage i München i 2016. Han blev udnævnt til præmiehingst og blev efterfølgende solgt på auktionen som dyreste hingst for 200.000 Euro. Solos Carex e. Castro er jo ikke et ubeskrevet blad her i Danmark. Materialprøvevinder og uddannet af Morten Thomsen, inden han blev solgt til Tinne Vilhelmson-Silfvén, som havde en fantastisk karriere med ham. Det blev blandt mange højdepunkter til VM-deltagelse i Jerez i 2002 og i Aachen i 2006. EM-holdbronze i Torino i 2007 og en individuel 12. plads til OL i Hong Kong i 2008. Som Avlshingst har Solos Carex bl. a. givet sønnen Scandic, der har mange GP-sejre under Patrik Kittel, men er især kendt for at have givet et stort antal fremragende hopper, der nu kan ses i afstamningerne på mange succesfulde heste.

Morstammen er vel nok den mest præstationsstærke linje vi har i Dansk Varmblod. Af kårede hingste kan nævnes Waldsohn, Tailormade Zacksu, Zacman M. Af sportsheste er der UVM-vinder i 2015, 2016 og 2017 Fiontini, UVM-sølvvinder 2015 Fiontina. Grand Prix hestene Hagels Achat, Caldron, Caprino og Cartier samt hele tre OL-heste: Gay ved OL 2000 i Sydney (Morten Thomsen), Dorina e. Blue Hors Don Schufro ved OL i London (Siril Heljesen) og Dublét ved OL i Rio 2016 (Kasey Perry-Glass).
Vi ser med stor forventning frem til Zackereys første følårgang.

Sådan avler Zackerey - se interview med Esben

Avler: Tove og Ove Møller Nørgaard, Danmark.

Blue Hors Zackerey er kåret i Dansk Varmblod, Oldenburg og Hannover.

1. rate: 3.000 DKK + moms 2. rate: 4.500 DKK + moms

BLUE HORS ZACK Rousseau Olympic Ferro Ulft
Brenda
Zsuzsa Roemer
Landy
Orona Jazz Cocktail
Charmante
Karona Belisar
Farona
Overgaard’s Hit Me SANDRO HIT Sandro Song Sandro
Antenne II
Loretta Ramino
Lassie
Padame SOLOS CAREX Castro
Solos Larix
Pastorale PAGANINI XX
Luna Ålykke

Afkom efter Blue Hors Zackerey